Логотип компанії FRIOS - провідний виробник холодильного обладнання

Камери шокової заморозки. Основні принципи роботи.

Оптимальним способом швидкого охолодження і заморожування продуктів харчування в наш час є, так звана, шокова заморозка. Камери шокової заморозки (шокфростери) застосовуються як в промислових, так і в домашніх умовах. Від традиційних способів метод шокової заморозки вигідно відрізняється швидкістю процесу і низку незаперечних переваг.

Принцип роботи та види систем шокової заморозки

Шокова морозильна камера забезпечує швидкий і глибокий процес заморожування продуктів харчування. Камера шокової заморозки дозволяє значно подовжити термін придатності харчових продуктів, зберігати і транспортувати їх без втрати якості і товарного вигляду.

Стаціонарні морозильні камери шокової заморозки виробляються з сендвіч-панелей, оснащені теплоізоляційним контуром і режимом підігріву дверей. Комплектація включає також блок управління, систему автоматичного моніторингу температури та інших характеристик процесу заморозки. Технологія розподілу повітря і схема розміщення повітроохолоджувачів гарантує швидке рівномірне заморожування.

Компанія Frios представляє серію шокових морозильних камер Winter SF, призначення якої – швидка заморозка м’яса, птиці, напівфабрикатів, ягід, овочів, фруктів, риби і морепродуктів. Дані холодильні апарати мають вдосконаленими характеристиками, що дозволяє забезпечити економію електроенергії, простоту обслуговування, збереження і збільшення терміну придатності продуктів харчування, а також практичність процесу транспортування.