Логотип компанії FRIOS - провідний виробник холодильного обладнання

Найбільш поширеними методами збільшення терміну зберігання продуктів харчової промисловості є шокова заморозка та швидке охолодження. Основне завдання цих процесів – зберегти корисні властивості продукту та збільшити термін його придатності, що є одним із основних критеріїв вибору холодильного обладнання.

Камери шокової заморозки дозволяють заощадити тимчасові та виробничі ресурси, скоротити необхідну робочу площу та підвищити якість продукції, роблячи її безпечнішою для масового споживання.

Frios Winter SF – це серія промислових камер шокового заморожування, яка застосовується для швидкого заморожування м’яса, риби, напівфабрикатів та іншої продукції харчової промисловості.

Шокова заморозка – один з найбільш сприятливих та ефективних методів збереження харчових продуктів. Технологія швидкісної заморозки полягає у фазовому переході внутрішньоклітинної рідини в мікрокристали льоду. Миттєва рівномірна заморозка дозволяє зберегти всі корисні і смакові якості продукту, зробити термін зберігання максимально довгим. Завдяки перевагам такого способу заморожування, цей метод економічно вигідний і актуальний для малих і великих підприємств, що спеціалізуються на продуктах харчування. Камери шокової заморозки дозволяють заощадити часові та виробничі ресурси, скоротити необхідну робочу площу і підвищити якість продукції, роблячи її більш безпечною для масового споживання.

На відміну від традиційного способу заморозки, камера шокової заморозки демонструє кращу холодопродуктивність з рівномірним впливом на об’єкти заморозки (всередині і зовні), запобігаючи розмноженню бактерій. Миттєва шок-заморозка відмінно зберігає продукт, підтримуючи його високу якість. Метод вигідний і з економічної позиції: кінцева собівартість товару відчутно знижується одночасно за кількома параметрами

Які переваги має шокова заморозка

  • Оптимальне споживання електроенергії (до 45% економії)
  • Істотно зменшується усушка продукції
  • Не утворюються великі кристали льоду, які характерні при традиційному заморожуванні
  • Набагато краще зберігається структура тканин продукції
  • Підвищується термін зберігання продуктів
  • При подальшому розморожуванні продукція не втрачає своїх властивостей
  • Продукція не втрачає своїх смакових властивостей
  • Просте управління і експлуатація обладнання
  • Поліпшується товарний вид продукції

Холодильне обладнання Frios застосовується для заморожування, охолодження та зберігання:

Холодильне обладнання Frios для заморозки, охолодження та зберігання м`яса

М’яса

Холодильне обладнання Frios для заморозки, охолодження та зберігання птиці

Птиці

Холодильне обладнання Frios для заморозки, охолодження та зберігання риби

Риби

Холодильне обладнання Frios для заморозки, охолодження та зберігання напівфабрикатів

Напівфабрикатів

Холодильне обладнання Frios для заморозки, охолодження та зберігання ягід та фруктів

Ягід та фруктів

Холодильне обладнання Frios для заморозки, охолодження та зберігання грибів та овочей

Грибів та овочів

Холодильне обладнання Frios для заморозки, охолодження та зберігання морепродуктів

Морепродуктів

Холодильне обладнання Frios для заморозки, охолодження та зберігання молочних продуктів

Молочних продуктів

Для уточнення розрахункової вартості обладнання для шокового заморожування Ви можете завантажити та заповнити опитувальний лист на одержання цінової пропозиції. Заповнений опитувальний лист надішліть на sales@frios.ua

Основна комплектація Frios Winter SF:

  • Потовщена теплоізоляція стін камери – 150 мм;
  • Алюмінієва рефлена підлога;
  • Удосконалена система обдування продукції;
  • Енергоефективний напівгерметичний компресор;
  • Система енергозбереження;
  • Розстібні двері з пандусом;
  • датчик температури продукції;
  • Високоефективний охолоджувач повітря, крок ламелі – 10-12 мм;
  • Компресорний агрегат у корпусному виконанні;
  • Освітлення в камері.

РОЗРАХУВАТИ ВАРТІСТЬ

ЗАВАНТАЖИТИ КАТАЛОГ

Розрахувати холодильну потужність

Frios Winter SF – серія промислових камер шокової заморозки

Застосовується для швидкого заморожування м’яса, риби, ягід, фруктів, овочів, напівфабрикатів та іншої продукції харчової промисловості.

Додаткові опції:

  • Відтаювання гарячим газом
  • Сенсорна панель керування
  • Система моніторингу роботи камери 24/7
  • Камера з нержавіючої сталі
  • Енергоефективна електрична відтайка
  • Відкатні двері
  • Озонобезпечний фреон
  • Режим шокового охолодження
  • Підлога з нержавіючої сталі типу «ванна»

Чим відрізняється шокова морозильна камера від звичайної?

Звичайне холодильне обладнання не розраховане на швидке заморожування. У нього зовсім інше завдання – підтримання потрібного температурного режиму. При повільному заморожуванні класичним методом погіршується мікрофактура м’якоті. Вона піддається низькотемпературній деструкції (виморожуванню), що негативно впливає на гастрономічні якості. Камера шокового заморожування розроблена для повного прискореного охолодження, включаючи внутрішні шари продукту. Основна відмінність шок-заморозки полягає у відсутності стадії поступового охолодження.

Це зумовлено низкою особливостей методу:

  • оптимізація процесів теплообміну;
  • ефективне використання повітряних потоків;
  • конструктивні особливості устаткування.

Шок-заморозка відбувається з великою швидкістю, внаслідок чого відбувається мікрокристалізація рідин у продуктах. При класичному заморожуванні кристали льоду встигають вирости до розмірів, що руйнують структуру м’якоті та викликають ферментативні зміни. В результаті після розморожування втрачається частина цінних речовин і початкова форма. Устаткування для шокового заморожування створює умови для утворення крижаних мікрокристалів, які не розривають тканини, що позитивно впливає на збереження смакових якостей, корисних властивостей та зовнішнього вигляду продуктів харчування. При правильній дефростації не втрачаються органолептичні властивості та якість продукту, повноцінно відновлюється форма. Таким чином, харчова продукція, що відтала після шок-заморозки, майже нічим не відрізняються від свіжої.

ПоказникПовільна заморозкаСтандартна заморозкаШокова заморозка
Температура в камері, ℃-18 … -20-20 … -25-30… -35
Швидкість обдування, м/с0,3 … 0,50,8 … 1,52 … 4
Час заморозки, год24 … 4816 … 320,5 … 4
Втрати соку продукції, %17 … 208 … 101 … 2

Сирі та приготовлені продукти, десерти та напівфабрикати в такому вигляді можуть зберігатися нехай не нескінченно, але досить довго. На відміну від звичного заморожування в морозилці, шокове без втрати первісних якостей, підтримає у незмінному вигляді:

  • ягоди та овочеві культури – до 12 місяців;
  • м’ясо курки, індички – близько 9 місяців;
  • овочеві набори для супів – 7 місяців;
  • качка, кролик, гриби, велика риба – до 6 місяців;
  • страви з м’яса та риби, зелень – 4 місяці;
  • дрібна риба, борошняні вироби, лівер – 3 місяці;
  • ковбаси, м’ясний фарш та відварені морепродукти – не більше 2 місяців.

Термін зберігання молока та молочних продуктів також можна суттєво продовжити. Залежно від виду виробу, їх можна використовувати навіть через 6-12 місяців. А вершкове масло залишиться свіжим та смачним 20 місяців. Також, при дотриманні умов, не втрачається натуральність кольору, запаху та смаку.

Технологія шокової заморозки: як це відбувається

Метод заснований на охолодженні за допомогою низьких температур (-35°C) або прискореного руху повітря або холодоносія. Для цього використовуються спеціально спроектовані сучасні пристрої шокового заморожування. Ця методика успішно застосовується для свіжої риби та м’ясопродуктів, десертів, свіжих фруктових, овочевих та ягідних заготовок, вже приготованих страв та напівфабрикатів. Продукти поміщаються в камеру, де їх внутрішня температура доводиться до потрібного технологічного значення. Потім вони вирушають на зберігання, але в їх місце завантажується нова партія.

Процес заморожування включає три етапи:

  • підготовчий – охолодження до 0 ° С;
  • основний – заморожування до -5 ° С;
  • завершальний – зниження до -18 ° С (або нижче для деяких категорій продуктів).

На початковому етапі м’якуш охолоджується до температури заморозки. Тепло забирається інтенсивно, але температура опускається несуттєво, проте швидко кристалізується близько 70% продукту. На етапі відбувається зниження остаточної температури. Подальше зниження градуса є недоцільним і викликає лише деформацію продуктів харчування, призводячи до нераціонального використання потужностей. Форсований режим заморожування досягається охолодженням повітря у випарнику та інтенсивним обдуванням продуктів або прямим контактом з шокером (для заморожування блоками). В результаті мікробактеріальне псування припиняється, даючи можливість отримувати свіжі продукти цілий рік. Тим не менш, необхідно враховувати особливості їжі, що заморожується.

На успішність процесу впливають параметри:

  • температура продукту (початкова та після заморожування);
  • час заморожування;
  • маса товару, розміри;
  • спосіб розміщення у морозильній камері;
  • конструктивні особливості устаткування;
  • вид тари та упаковки.

Так, при заморожуванні птиці, нерентабельно поміщати у пристрій тушку цілком. Сортова обробка (філе, крила, стегенця) суттєво скорочує час заморожування, підвищуючи якість процесу у глибоких шарах та зручність застосування після дефростації. Температурний режим впливає терміни зберігання. Сире м’ясо при -25°C зберігається близько 2 років, а при -18°C лише 1 рік.

Безкоштовний прорахунок обладнання?
Замовити

Де купити шокову камеру?

Компанія Frios – визнаний лідер на ринку промхолоду. Якщо підприємство хоче знизити витрати та підвищити прибуток, покращити якість, збільшити обсяги та асортимент продукції – запрошуємо представників до нашого офісу, який розташований за адресою:
61000, Україна, Харківська обл., м. Харків, вул. Пожарського 2/10.

З огляду на сферу діяльності наші фахівці оперативно підберуть оптимальний варіант обладнання, яке допоможе досягти бажаних результатів. Надійні та функціональні агрегати ефективно вирішать проблему довготривалого збереження свіжості продуктів.

За консультацією та з питань купівлі камери шокової заморозки звертайтесь за контактними телефонами: +38 (050) 620-15-08, +38 (057) 780-65-75

Або надсилайте запит електронною поштою – sales@frios.ua компанії. Також заповнюйте коротку онлайн-форму на нашому сайті для отримання інформації, що цікавить, або скористатися одним з месенджерів. Ми відкриті для співпраці та ознайомлення, дані про компанію Frios легко можна знайти у Фейсбуці та на YouTube

Компания FRIOS - лидер рынка промышленного холодильного оборудования

Понад 10 років досвіду у сфері холодильного обладнання

Компания FRIOS имеет 12 лет опыта в сфере холодильного и морозильного оборудования

5 власних оригінальних напрацювань

Честная цена от компании FRIOS

8 кваліфікованих та професійних проектувальників та інженерів

Компания FRIOS использует только комплектующие европейского производства

100% вирішення Вашого завдання за рахунок оптимального рішення

Компания FRIOS - лидер рынка промышленного холодильного оборудования

100% чесна та справедлива ціна

Компания FRIOS имеет 12 лет опыта в сфере холодильного и морозильного оборудования

до 5 років гарантія на обладнання (при нашому сервісному обслуговуванні)

Честная цена от компании FRIOS

до 45% зменшено електроспоживання

Компания FRIOS использует только комплектующие европейского производства

92%-100% обладнання виготовлено у заводських умовах

Компания FRIOS - лидер рынка промышленного холодильного оборудования

100% перевірка якості на кожному етапі

Компания FRIOS имеет 12 лет опыта в сфере холодильного и морозильного оборудования

130 000 грн/рік заробляє обладнання за рахунок зменшеного електроспоживання

Честная цена от компании FRIOS

від 3 днів термін поставки та монтажу

Компания FRIOS использует только комплектующие европейского производства

24/7/365 професійна сервісна підтримка

І це підтверджується відгуками клієнтів

Часто задавані питання

  • Що таке шокове заморожування?

    Шокове заморожування – це швидке заморожування продукту, в межах від 30 хвилин до 4 годин. Даний метод допомагає зберегти структуру продукту, його якість, смакові та корисні властивості, а також товарний вигляд

  • Які особливості шокового заморожування м’яса?

    Найефективніше м’ясо заморожується на спеціальних стелажах, візках чи підвісних шляхах. У камері обов’язково повинні правильно розподілятись потоки повітря, а також правильно розташована продукція. Швидкість обдування в камері має бути не менше 2-4 м/с

  • Скільки коштуватиме камера шокової заморозки?

    Ціна формується виходячи з потреб вашого виробництва та особливостей вашого продукту. Ми не намагаємося продати вам універсальне обладнання, де ви переплатите за безліч потрібних вам функцій, не отримавши в результаті бажаного результату. Ми детально вивчаємо вашу потребу та надаємо оптимальне рішення індивідуально. Дізнатись ціну ви можете, зв’язавшись з нами по телефону +38 (050) 620-15-08, формі зворотного зв’язку або написавши на електронну адресу sales@frios.ua

  • Как мне правильно подобрать камеру шоковой заморозки?

    В нашем каталоге представлен широкий ассортимент камер в зависимости от вашего типа продукта, его количества и температуры. Вы также можете воспользоваться нашим онлайн калькулятором, чтобы узнать необходимую вам холодильную мощность. Для более детального подбора и просчета необходимого вам холодильного оборудования, вы можете связаться с нами и наши менеджеры максимально оперативно предоставят вам консультацию и подберут оптимальное решение для вас

  • Есть ли гарантия и обслуживание камер?

    Мы предоставляем сервис нашего оборудования и оперативное решение всех ваших вопросов. Стандартная гарантия – 1 год с возможностью продления до 5 лет. Наша основная задача не продать вам оборудование и забыть о вас, мы обеспечиваем результат, поэтому мы всегда рядом и осуществляем монтаж, сервис, гарантийное обслуживание, а также консультации и обучение вашего персонала по работе с камерой

Потрібна консультація?
Відправити запит