Логотип компанії FRIOS - провідний виробник холодильного обладнання

АПК-ІНВЕСТ

КЕЙС ПРОЕКТУВАННЯ ХОЛОДИЛЬНОЇ СИСТЕМИ НА М’ЯСОКОМБІНАТІ

Проектування, монтаж та запуск холодильних камер переробки та зберігання продукції

Загальна холодопродуктивність: 140 кВт

Завдання

Цього разу нашим клієнтом став один із найбільших агрохолдингів України, який звернувся до нас із питанням проектування холодильної системи для свого м’ясокомбінату. Основною проблемою було зниження продуктивності м’ясокомбінату через нездатність діючої холодильної системи заморожувати добовий оборот продукції, внаслідок чого клієнт втрачав гроші.

Вимоги

Основні вимоги, які ставив перед проектом клієнт:

  • Досягти підвищення продуктивності м’ясокомбінату шляхом прискорення процесу заморожування продукції;
  • У системі має бути комплектуючих не європейського виробництва, включаючи витратні матеріали;
  • Обладнання має працювати без збоїв та простоїв;
  • Бюджет проекту не повинен був перевищувати вже раніше затверджену клієнтом суму;
  • Термін реалізації проекту був максимально стислий і не повинен був перевищувати 1,5 місяці.

Аналіз

Аналіз перед проектуванням дозволяє нам отримати повне уявлення про проект, виключити потенційні проблеми та розробити ефективний план для його успішної реалізації.

Для клієнта було дуже важливо, щоб проект відповідав усім його вимогам. Тому наша команда фахівців з першого дня почала детально вивчати всі аспекти технічного завдання. На перший погляд, незвичайне завдання ускладнювалося тим, що терміни були максимально стислі, проте наша компанія завжди ретельно і комплексно підходить до роботи з клієнтом, тому що нам дорога наша репутація, підтверджена 12 роками роботи на ринку холоду в Україні. При розробці технічного рішення нами завжди підтримувався зв’язок із замовником з метою уточнити деталі проекту, а також проінформувати його про хід розробки.

Аналіз поточної ситуації на підприємстві – одна з найважливіших складових, бо якесь обладнання постачали, неправильно оброблені вихідні дані ведуть до неефективності проекту і, як результат, втрата грошей клієнтом, втрата часу, ресурсів та репутації нами як компанії-проектувальника. Далі були швидко визначені необхідні ресурси для успішної реалізації проекту. Це включає необхідні людські ресурси, матеріали, обладнання та інструменти, які будуть потрібні в процесі проектування і виконання проекту, після чого був сформований детальний план виконання завдання з прописаними термінами і необхідними засобами на кожному етапі, що зробило процес гнучким і швидшим.

Запропонований варіант

В результаті аналізу та розрахунків, проведених у рамках проекту, наша команда розробила технічне рішення, яке дозволяє максимально ефективно вирішити проблеми клієнта. Проект холодопостачання м’ясокомбінату від FRIOS передбачав холодильні агрегати для наступних камер:

НайменуванняГабарити ДхШхВ, мТемпературний режим, С
Камера зберігання універсальна. Можлива робота у двох режимах зберігання: зберігання охолодженої або зберігання замороженої продукції18х6,5х4,80…+4 або -16…-18
Камера (накопичувач) перед обвалкою6,85х6,3х4,80…+4
Камера накопичення та охолодження механічного сепарування7х5х4,80…+4
Камера заморозки продуктів обвалки19х7,0х4,8-28…-32
Камера заморозки продуктів обвалки19х7,0х4,8-28…-32
Камера заморозки продуктів обвалки19х7,0х4,8-28…-32
Камера заморозки продуктів обвалки19х7,0х4,8-28…-32

Все холодильне обладнання, на вимогу клієнта, оснащувалося комплектуючими європейського виробництва:

  • 12 Холодильних компресорно-конденсаторних агрегатів на базі компресорів фірми Bitzer;
  • 22 Повітроохолоджувача фірми Guntner;
  • Комплекти холодильної автоматики фірм Danfoss, Carel

Агрегати передбачені у вигляді моноблока в корпусі з нержавіючої сталі, що забезпечує надійний захист від впливу зовнішнього середовища, простоту монтажу та обслуговування, а також не потребує спорудження окремого машинного відділення.
Термін окупності проекту становив 4 роки.

Що зробили

Від нас потрібно було забезпечити зростання продуктивності м’ясокомбінату, оскільки існуючі потужності не дозволяли холодильній системі заморожувати добовий оборот продукції. В результаті наші фахівці запропонували оптимальне рішення щодо проекту холодильної системи, яка не просто вирішувала основну проблему клієнта, але ще й відповідала низці інших його вимог. Протягом 5 тижнів клієнт отримав на руки готовий проект, який вже з перших днів його реалізації мав привести до результатів, за які ми як компанія-лідер на ринку холоду несемо відповідальність. Також, у рамках проекту, було передбачено виробництво, монтаж, налагодження обладнання та навчання персоналу, а у разі замовлення сервісного обслуговування збільшена гарантія на камери.

Результат

Ми розробили оптимальне та технологічне рішення, яке відрізняється простотою, зручністю та високою ефективністю. Нами були успішно вирішені всі проблеми та питання клієнта у найкоротші терміни та в рамках затвердженого ним бюджету. Згідно з проектом, наше рішення дозволяло м’ясокомбінату підвищити продуктивність випуску продукції та збільшити доходи агрохолдингу.

Основними досягненнями проекту можемо виділити таке:

  • Наша холодильна система повністю вирішила питання клієнта на довгі роки і не передбачала жодних модернізацій та доустановок;
  • Ми збільшили продуктивність обробки продукції м’ясокомбінатом, оскільки спроектована холодильна система дозволяє заморожувати продукт у 2 рази швидше;
  • Бюджет проекту повністю влаштував клієнта, він отримував обладнання європейської якості за найвигіднішою ціною;
  • Роботи за проектом передбачалися лише 5 тижнів, що дозволило досягти необхідних термінів;
  • За період лише 4 років обладнання окупає свою вартість, що робить його вигіднішим у використанні порівняно з аналогічними продуктами від конкурентів.

Переваги обладнання для шокової заморозки Frios

Обладнання Frios для шокової заморозки:

  • відрізняється високою якістю комплектуючих від провідних європейських виробників;
  • збирається під час контролю якості кожному етапі робіт;
  • ідеально відповідає вимогам конкретного провадження, оскільки розробляється індивідуально за вимогами замовника;
  • має вигідну ціну.

Ми надаємо гарантію на будь-яке обладнання, виконуємо монтаж та пусконалагоджувальні роботи по всій Україні.

Frios Winter SF – серія промислових камер шокової заморозки

Застосовується для швидкого заморожування м’яса, риби, ягід, фруктів, овочів, напівфабрикатів та іншої продукції харчової промисловості.

Безкоштовний прорахунок обладнання?

Ви можете безкоштовно прорахувати вартість та потужність потрібного вам обладнання. Для цього натисніть кнопку нижче, заповніть форму, в якої треба детально описати ваш запит. Або зав’яжіться з нашими менеджерами по телефону +38 (050) 620-15-08 чи e-mail: sales@frios.ua

Наші нагороди та сертифікати: