ГК МОРСЬКИЙ ДІМ
Кейс. Приклад впровадження холодильної системи на підприємстві-виробнику в Україні.

Проектування, постачання, монтаж та запуск холодильної системи на підприємстві, що складається з:
- Камера шокової заморозки: 6920×4000×3200 мм, загальною холодопродуктивністю 20,9 кВт
- Камера охолодження: 7400х13500х3200 мм, загальною холодопродуктивністю 36,5 кВт
- Камера зберігання: 6570х13500х3200 мм, загальною холодопродуктивністю 21 кВт
Завдання
До нас звернувся клієнт, один із найбільших виробників готової їжі та морепродуктів в Україні. Основними проблемами були: недостатня швидкість холодильної обробки продукції, і, як наслідок, втрата якості та товарного вигляду продукту, що призводило до зниження продажів.
Вимоги
Перед нами висувалося кілька вимог:
- Досягти підвищення швидкості холодильної обробки продукції. Система мала справлятися з необхідним добовим оборотом продукції 6 тонн на добу;
- Домогтися збереження товарного виду готової їжі, оскільки це з найважливіших критеріїв під час продажу;
- Домогтися збільшення терміну зберігання продукції;
- Безперебійність. Обладнання має працювати без збоїв і простоїв, оскільки у заморожуванні готової їжі такі явища неприпустимі;
- Надійність – у холодильній системі не повинно бути комплектуючих не належної якості, за які ми б не могли поручитися;
- Витратність – бюджет даного проекту не мав бути «захмарним». Необхідно було дотримуватися принципу «ціна-якість».
Аналіз
Перед початком роботи ми прагнемо отримати якнайточніше розуміння поточної ситуації на об’єкті клієнта. Нерідко буває так, що клієнт не помічає деяких нюансів, які можуть вплинути на вибір обладнання. Наша мета не обмежується продажем обладнання, ми прагнемо вирішити завдання клієнта та працюємо за принципом індивідуального підходу. Тому насамперед наша команда технічних фахівців виїжджає на об’єкт, щоб повністю зрозуміти ситуацію та зробити комплексний аудит виробництва.
Потім ми проводимо аналіз отриманої інформації та пропонуємо рішення, оцінивши їх зручність, простоту використання та окупність для клієнта. При цьому ми враховуємо безліч факторів, таких як продуктивність виробничої лінії, час і циклічність завантаження продукції в камеру заморозки, розташування продукції в камері, швидкість і рівномірність обдування, тип тари, що використовується для продукції, особливості шокової заморозки саме тієї продукції, яка потрібна замовнику, а не усереднені варіанти, необхідний зовнішній вигляд та якість продукції після заморожування та після розморожування надалі. Може здатися, що це займає певний час, проте на практиці такий підхід дає навпаки суттєву економію часу реалізації проекту, оскільки це дозволяє уникнути помилок на етапі підбору та виробництва обладнання, а також усуває всі фактори, що затримують при його монтажі і запуску. Клієнт у свою чергу отримує обладнання, яке повністю підходить під його технологічний процес, тим самим збільшуючи кількість та якість продукції, що виробляється.

Запропонований варіант
В результаті аналізу та опрацювання отриманих нами даних нашими фахівцями було розроблено оптимальне рішення – холодильна система на підприємстві, що складається з:
- Камера шокової заморозки: 6920×4000×3200 мм, загальною холодопродуктивністю 20,9 кВт
- Камера охолодження: 7400х13500х3200 мм, загальною холодопродуктивністю 36,5 кВт
- Камера зберігання: 6570х13500х3200 мм, загальною холодопродуктивністю 21 кВт
Комплектація обладнання: компресорно-конденсаторні агрегати FRIOS на базі компресорів Bitzer, охолоджувачі повітря Guentner, а також оснащуються комплектами автоматики від Danfoss.
Система була доповнена низкою опцій, які суттєво знижують електроспоживання обладнання та збільшую швидкість обробки продукції:
- Комплект енергозбереження, що дозволяє додатково заощаджувати до 35% на електроенергії.
- Підвісна стеля – дозволяє рівномірно направити весь потік повітря через продукцію, що суттєво зменшує час заморожування продукції та продукція заморожується більш рівномірно.
- Defrost hood – кожух для відтайки на охолоджувач повітря разом з насадками Shut-Up, які закривають вентилятори. Це перешкоджає виходу теплого повітря, якому властиво підніматися вгору, при відтаванні охолоджувача повітря, при цьому зменшується викид тепла в камеру і скорочується час відтайки.
- Всі агрегати виконані в корпусному виконанні, що забезпечує надійний захист від впливу довкілля, відсутня необхідність у будівництві машинного відділення, а також, що важливо для клієнта, приємний зовнішній вигляд обладнання, яке було не соромно показати закордонному інвестору.

Термін окупності проекту становив 3-4 роки.
Що зробили
Нам необхідно було не тільки гарантувати високу якість обладнання та конкурентоспроможну ціну, а й дотриматися термінів постачання. Ми підтримували постійний зв’язок із нашим клієнтом, щоб уточнювати деталі, які могли б виникнути в процесі проектування. Для нас було дуже важливо, щоб клієнт був упевнений, що отримає саме те, що йому потрібно, і ми повністю несемо за це відповідальність. Часто буває так, що в процесі проектування з’являється у замовника нові побажання та потреби, які ми можемо оперативно врахувати та закласти у запропоноване рішення. Після затвердження всіх технічних деталей проекту та визначення вартості, ми розробили оптимальне рішення для клієнта та схему подальшого постачання обладнання. Незважаючи на стислий термін, ми тестували роботу агрегатів на кожному етапі виробництва, оскільки надійність – одна з наших гарантій для клієнта. Ми також передбачили налаштування обладнання та навчання персоналу клієнта на готовому об’єкті, оскільки правильне налаштування та використання обладнання є важливими умовами для досягнення необхідного ефекту. В результаті обладнання було вироблено та доставлено на територію клієнта, де й проходили монтажні та пусконалагоджувальні роботи. Всі додаткові опції дозволили клієнту економити до 35% споживаної електроенергії та зменшити час заморожування продукції на 25%, що прискорило окупність проекту та дозволить вийти на більший обсяг прибутку у майбутньому періоді.
Результат
Ми успішно розробили та впровадили рішення, яке одночасно є простим, зручним та ефективним у використанні. Це дозволило задовольнити запити клієнта та вирішити його основні проблеми, пов’язані зі швидкістю холодильної обробки продукції, покращенням її якості, а також терміном її зберігання. Основними досягненнями проекту можемо виділити таке:
- Проект повністю вирішує завдання клієнта щодо покращення якості та товарного виду продукції, а також дотримання правильного режиму та швидкості холодильної обробки;
- Реалізація запропонованого проекту призвела до підвищення якісного рівня виробництва, що призвело до збільшення продажів у клієнта;
- Впроваджене обладнання дозволило клієнту отримати перевагу над конкурентами;
- Український споживач отримує продукцію найвищої якості;
- Роботи за проектом передбачалися лише 2 місяці, що дозволяло досягти необхідних термінів;
- Обладнання досить швидко окупає себе, отже, клієнт збільшив приріст прибутковості свого виробництва.

Переваги обладнання для шокової заморозки Frios
Обладнання Frios для шокової заморозки:
- відрізняється високою якістю комплектуючих від провідних європейських виробників;
- збирається під час контролю якості кожному етапі робіт;
- ідеально відповідає вимогам конкретного провадження, оскільки розробляється індивідуально за вимогами замовника;
- має вигідну ціну.
Ми надаємо гарантію на будь-яке обладнання, виконуємо монтаж та пусконалагоджувальні роботи по всій Україні.
Frios Winter SF – серія промислових камер шокової заморозки
Застосовується для швидкого заморожування м’яса, риби, ягід, фруктів, овочів, напівфабрикатів та іншої продукції харчової промисловості.












Безкоштовний прорахунок обладнання?
Ви можете безкоштовно прорахувати вартість та потужність потрібного вам обладнання. Для цього натисніть кнопку нижче, заповніть форму, в якої треба детально описати ваш запит. Або зав’яжіться з нашими менеджерами по телефону +38 (050) 620-15-08 чи e-mail: sales@frios.ua