Логотип компанії FRIOS - провідний виробник холодильного обладнання

Шокова заморозка малини

Для фермерських господарств, що займаються вирощуванням малини в промислових масштабах, першорядним завданням є збереження цієї смачної, соковитої, але дуже вибагливої до умов зберігання ягоди. Адже за кімнатної температури малина зберігає свої властивості та товарний зовнішній вигляд не більше 8 годин. Після цього плоди малини починають виділяти сік, втрачають свою пружність і презентабельність. Шокова заморозка малини дозволяє зберігати цю ягоду максимально довго без втрати смакових та корисних властивостей. Це дає можливість не відправляти її відразу на переробку, а продавати практично у свіжому вигляді, у тому числі на експорт, що підвищить прибутковість ягідного бізнесу. Якісне та надійне обладнання для заморожування малини можна придбати в Україні в компанії Frios.

Як проводиться заморозка малини

Процес шокової заморозки малини – багатоступінчастий. Він передбачає такі етапи:

  • надходження ягоди з поля на склад: малину зазвичай збирають у пластиковий перфорований ящик, в який поміщяють не більше 2,5 кг плодів або пластикову чи паперову тару, що вміщує не більше 1 кг. 8 таких невеликих контейнерів міститься в гофрокартонному ящику з невеликими отворами з боків;
  • переміщення ящиків з малиною до промислової камери охолодження, де ягода витримується протягом 4-6 годин при температурі від +3 до +8 оС;
  • глибоке заморожування: для нього використовується камера шокової заморозки малини. Ящики з охолодженою ягодою завантажуються в неї, встановленими на палету, та витримуються в камері при температурі –30… –35 оС протягом 3-4 годин;
  • сортування та упаковку: заморожена ягода надходить на лінію сортування, де з неї видаляється крихта та пошкоджені при транспортуванні плоди. Після чого малина розкладається в пакети, що вміщують по 2,5 кг плодів, проходить контрольне зважування та запаковується.

Розфасована по пакетах, заморожена малина укладається в ящики по 4 упаковки в кожний, і відправляється на продаж або зберігання при температурі –18 оС. Крихти та шматочки ягід, що відібрані на етапі сортування, використовуються для виготовлення джемів, начинок для кондитерських виробів або малинових топінгів.

Камера для шокової заморозки малини: особливості та переваги

Головною особливістю камери для глибокого заморожування малини є висока швидкість повітря в камері та рівномірний обдув продукції по всьому обʼєму. Таке рішення дозволяє скоротити витрати та час на створення необхідного температурного режиму усередині камери.

До переваг використання апарату шокової заморозки малини можна віднести:

  • суттєве скорочення втрат зібраного врожаю;
  • збільшення терміну зберігання ягід;
  • збереження повного набору вітамінів, мікро- та макроелементів, що містяться в малині.

Витрати на придбання обладнання для заморозки малини швидко окупаються.

Як купити камеру шокової заморозки малини Frios

Наша компанія пропонує стандартні камери шокової заморозки або виготовлення обладнання для заморожування малини за індивідуальним проектом. Для якісного підбору або розробки необхідно, щоб Ви:

  • завантажили та заповнили опитувальний лист (його можна знайти на нашому сайті у розділі «Умови роботи»);
  • надіслали його на нашу електронну пошту або через онлайн-форму замовлення;
  • уточнили деталі вашого замовлення телефоном, якщо у менеджера виникнуть запитання, і він зателефонує вам;
  • погодили проект після розробки та підписали договір на виготовлення камери, її доставку, монтаж та проведення пусконалагоджувальних робіт;
  • внесли попередню оплату, передбачену договором.

Замовляйте у нас камери для охолодження та заморожування малини за справедливою ціною з гарантією та сервісним обслуговуванням!